Pozdrav Azri….

azra-300x230Dugo ocekivani koncert „dvije trecine Azre“ pod nazivom „Pozdrav Azri“ održao se u petak 27. studenog u Boogaloou koji je vec tradicionalno bio potpuno pun.

Iako bez Branimira Štulica, koji negativno gleda na ovu organizaciju, Boris Leiner (bubnjar Azre), sa svojim bendom azroholicara vec godinama uspješno zabavlja nostalgicnu publiku širokim opusom pjesama jednog od najpopularnijeg benda u bivšoj državi. Uz Leinera se, kao originalni clan Azre, prije par godina prikljucio i Mišo Hrnjak kojeg publika na svakom koncertu posebno pozdravlja.

Koncert je poceo oko 22 sata sa predgrupom Nocni Moro koji je uspješno zagrijao publiku, kako pjesmama, tako i svojom back vokalisticom i plesacicom, koja je u jednom trenutku, sva u bijelom, svojim plesom zapalila cijelu publiku. Svoj polusatni set završili su Azrinom pjesmom Kao ti i ja.

Nakon njih je izašao bend Corto koji je uspješno nastavio posao koji je zapocela grupa Nocni Moro. Osim svojom energicnom svirkom, publiku je zabavljao i bendov menacer svojim imageom i zafrkavanjem po stageu.

Vec samim Mišinim i Leinerovim dolaskom na stage i vriskom u publici (gdje su skandirali Mišo, Mišo) mogao se naslutiti odlican show. Koncert su poceli dosta žestoko i publika je bila u transu. Bend je skinuo i neke nove pjesme koje do sada nikada nisu izvodili.

Kao posebni gosti, na koncertu su se pojavili Žan Jakopac (Šomazguni), Max Wilson (Vještice, Film), Davorin Bogovic (Prljavo Kazalište), Renato Matessi (Zvijezde), Domagoj Vorberger (Corto) i Pišta (Hard time) koji su svojim izvedbama koje su se bazirale sa albuma Azra, Suncana Strana Ulice, Ravno do dna i Filigranski plocnici podsjetili publiku na neke stare rockerske dane.

Svirali se sve, od žestokih i živahnih pjesama Iggy Pop, Ravno do dna, Užas je moja furka, Tko to tamo pjeva, Jablan, Balkan koje su ražestile publiku do balada Kao ti i ja, Ne prodajem nasmiješenog psa, Plavi golub koje su, iako ih ne izvodi glavna figura (Johnny) zvucale fenomenalno i bacale publiku u stanje transa. Tu bih posebno htio naglasiti Max Wilsonovu izvedbu pjesme Ako znaš bilo što, koju je odsvirao sam, a otpjevao ju zajedno s publikom u veoma intimnoj atmosferi.

Koncert je završio oko pola 2,nakon nekoliko bisova na kojima su svirali najpoznatije stvari Balkan i Užas je moja furka.

Iako se Johnny odbija vratiti i ponovno zasvirati, obožavatelji njegova rada i dalje dolaze na Pozdrave Azri zbog pjesama koje pjevaju svim srcima i svoje dolaske definitivno ne misle prekinuti. Jedino što nam preostaje je nada da cemo ga jednom vidjeti u nekoj svijetloj i pozitivnoj atmosferi.

Leave a Reply