Paganini u Boogaloou

U zagrebački klub Boogaloo nakon dvije godine izbivanja dolazi talijanski prvak minimal techna Sam Paganini. 1996. Paganini Traxx izdao je svoj prvi album. Kao Sam Paganini nastupa od 2010., a breakthrough moment doživio je 2011. kada je potpisao Cobra EP za etiketu Plusa čiji vlasnik je Richie Hawtin te je nastavio raditi sve dok se 2015. nije popeo na vrh Beatportovog Techno Topa i ostao tamo godinu dana s trakom „Rave“ koja danas na YouTubeu broji 246 tisuća pregleda te joj broj i dalje raste svakim danom, zasigurno i zbog balkanske prerade beata pjesme u sample za „Bombe devedesetih“. 2016. predstavio je svoj album Zenith koji je donio apsolutno drugačiji ugođaj među fanove. Naime samo je Zenithova prva traka klasičan rave, dok su sve ostale dark, eksperimentalni techno koji je, naravno, opet prihvaćen s oduševljenjem. Taj će album i biti izvođen u Boogaloou 14.12. u sklopu Panganinijeve svjetske turneje koja je započela ove godine u rujnu.

Uz Paganinija čeka nas i Dixon, vlasnik InDeep’n’Dance, record shoppa u centru Amsterdama, koji je po DJ Magu NL proglašen kao najbolji. Organizator je Tuesday Techno Amsterdam Evenata. Udomaćio se u mnogo svjetskih klubova i nastupao s poznatim techno umjetnicima poput Marco Carole, Marka Antonia, Jeffa Millsa, Dannya Howellsa, Luigia Madonne i mnogim drugima, a prošle godine gostovao je i na Exit festivalu u Srbiji. Njegova je minimalka, dakle rado slušana u regiji pa ćemo se tako i sada imati priliku okupati u njegovim beatovima

Karte u prvom valu prodavale su se po 120 kuna. Drugi dio karata pušten je u prodaju po cijeni od 150 kuna, a na ulazu će se moći kupiti za 170 kuna.
Tekst: Marin Jovanović