Darko Rundek i ekipa „Zvukom oluje“ oduševili rasprodanu Tvornicu

Nakon prošlogodišnjeg koncerta u Domu sportova gdje su zaključili turneju „Apocalypso Now“, odnosno proslavu dvadest godina Rundekova albuma „Apocalypso“, Darko Rundek i Ekipa, u petak 23. studenog, pod zvjezdanim nebom pozornice u Tvornici, publici su predstavili postapokaliptični „Zvuk oluje“. Koncert je otvoren novom pjesmom kojom su „pozvali“ publiku na putovanje kroz desetljeća Rundekova stvaralaštva obilježena autentičnim zvukom Ekipe.
Odmah nakon prve pjesme, Rundek nas je vratio na slavno doba Haustora pjesmom „Sejmeni“ s albuma „Bolero“ iz 1985. koju je publika s oduševljenjem prihvatila kao i ostale bezvremenske hitove Haustora među kojima su se našli „Bi mogo da mogu“, „Uzalud pitaš“ , „Šejn“ , Ula ulala“ te „Crni žbir“ na kojem se Rundeku i Ekipi pridružio prvi gost, bivši Haustorov saksofonist Damir Prica zvani Capri odnosno Kafka. Druga gošća koncerta bila je Andreja Kurelec Košević koja je poprilično afektiranim nastupom izvela pjesmu „Zvira voda“ s albuma „Mura, Mura“ koji je nastao u suradnji s Rundekom.
Rundek i Ekipa izveli su i neizbježne hitove Rundekove samostalne karijere kao što su „Ruke“ i „Apocalypso“ kojim je i završen prvi bis večeri. Na koncertu je vladao duh društvene osviještenosti naglašen „Štrajkom željezničara“ s „Apokalipsa“, antifašističkom „Ay Carmela“ s albuma „U širokom svijetu“, a posebice „Kurdistanom“ s „Plavog aviona“ i „Ima ih“ s „Mostova“ kojima je Rundek, kao što je i sam proklamirao u kratkom monologu, progovorio o problemu migracije. Rundek se s pozornice osvrnuo i na problem preobilja plastike u ekosustavu i pozvao publiku da ubuduće nose vlastite čaše na koncerte.
Darko Rundek standardno je „omađijao“ mnogobrojnu publiku koja se okupila u klubu u Šubićevoj, baš kao i bend okupljen oko njega. Već uobičajeno, Isabel je plijenila pažnju umijećem na violini, a Igor Pavlica na trubi. Posebice su oduševili i mladi glazbenici Ana Kovačić, Silvio Bočić, Roko Crnić i Miro Mance koji su vještinom sviranja različitih instrumenata donijeli svoj potpis autentičnom zvuku Ekipe. Za sam kraj, uz svijetla mobitela i pokojeg upaljača, Rundek i društvo izveli su „Šal od svile“ koji će se i dalje, ne sumnjamo, uspješno vijoriti.